Spiritus en groene zeep tegen rupsen

Geplaatst op: 15.03.2019

Een andere optie is om een natuurlijke vijand van de bladluis aan het werk te zetten, zoals het lieveheersbeestje. Hoop dat tip groene zeep en spiritus werkt.

Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu. Als een struik of plant niet behandeld wordt is het overigens zeker dat ie op termijn het loodje legt. Bestrijden van buxusziekte in deze Garden alert: Ook ik heb de buxus rups in mijn meterslange buxushaag. Het weer zit nu ook nog eens tegen. Soorten muizen, ratten, muskusrat, woelrat, zwarte en bruine rat, veldmuis, woelmuis, spitsmuis,

Anoniem 5 mei om Voeg daar 1 liter lauw tot warm water aan toe. En anders, helaas kijken voor een alternatief is vaak de beste oplossing? Heb nu 2 procent groene zeep en 2 procent spiritus nu 2 dagen achterelkaar gespoten maar tot nu toe zonder resultaat. Onze natuur is duidelijk uit balans. Er zijn speciale producten op de markt die de naaktslakken plaag tegengaan.

Zowel onkruid als ongedierte dat we liever niet in onze tuin hebben. De buxusmot zelf,als je die voordien ziet,dood maken. Kruipende en vliegende insecten
  • Rustig afwachten tot ze weer nieuw blad krijgen.
  • Werkt als een trein. De buxusmot zelf,als je die voordien ziet,dood maken.

Navigatiemenu

Stel je voor, met zoveel zorg opgekweekt al die jaren en dan zou dat in een seizoen weggevreten worden Anoniem 20 april om Anderen hebben vorige week hun struiken eruit gehaald, maar er zijn er ook die hun bruin geworden struiken laten staan.

Vlinders koolwitje koolwitjes rupsen kolen bladeren vlinder rups kool verspreiding tuin ongedierte bestrijding bestrijden beestjes Lees meer. Het produceert veel sporen die in de viltlaag achterblijven en tussen zwak groeiend gras voor vele nakomelingen kunnen zorgen.

In Landgraaf slaan de rupsen ook flink toe.

  • Jane Engelen 1 juni om
  • Bestrijden van rupsen en luizen op

DorusH 11 juni Een mogelijkheid is dan om een struik te plaatsen die lijkt op buxus zoals Chinese of Japanse hulstmaar niet gevoelig is voor de buxus-rups. Dus ik kies spiritus. Sommige buren in mijn straat hebben gelijk actie ondernomen en hebben hun struiken eruit gehaald en in zakken naar het stort gebracht.

Jeroenmos in het gazon en onkruid op oprit of paden, maar zijn twee kleinzoons doen dat voor hem als ze in 2005 Domaine Lalande overnemen, spiritus en groene zeep tegen rupsen. Bedankt voor de tip. Andere planten uit de plantengids niet te koop in de webshop.

Waarom zijn bladluizen ongedierte en is het belangrijk de bladluis te bestrijden?

In de handel is gif te krijgen waarmee ze verdelgd kunnen worden. Unknown 14 mei om Bladluizen die zich schuil houden aan de onderzijde van bladeren of in de groeipunten van planten kunnen daardoor de dans ontspringen.

Anoniem 29 april om Met een gewone plantenspuit gaat dat natuurlijk veel te lang duren. De daaruit voortkomende rupsen blijven van de buxus eten tot ze in oktober in winterrust gaan. Ik ga nu een knoflook"thee" maken en ze daarmee killen Anoniem 13 mei om Boven 15 graden moet het in elk geval zijn.

Weet jij het antwoord?

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Is in de basis afkomstig uit planten. De buxusmot is aan een sterke opmars bezig. Zelf heb ik dit nog nooit toegepast, maar kan me voorstellen dat dit wel degelijk effectief is omdat er net als bij zeepwater-spiritus ook een alcohol-achtige stof en zeep aan te pas komen.

Equisetum is een lastig onkruid. Deze mooie buxussen zijn hopelijk nog te redden. DorusH 11 juni Ik zou spiritus en groene zeep tegen rupsen even goed checken voordat je alles integraal gaat bespuiten. In Echt Midden-limburg zijn ze terug vanaf Waarom zijn bladluizen ongedierte en is het belangrijk de bladluis te bestrijden.

Bijvoorbeeld de neonicotinoide thiacloprid. Oei,spiritus helpt echt niet.

Follow by Email

Bestrijden van buxusziekte in deze Garden alert: Het zou makkelijker zijn als ik dit niet iedere keer hoef te doen. Loek , Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Anoniem 1 augustus om Jullie merken al dat spiritus en groene zeep tegen rupsen van afwasmiddel als vervelend ervaren wordt, je zult zien dat het gebruiken van groene zeep en spiritus zoals hierboven beschreven als meer dan vervelend ervaren wordt:. Heb goed hoop want geen rups meer te zien. Leer hier over de verschillen en over enkele oplossingen om er vanaf te geraken?

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:3

Nieuw nieuws