Huis te koop mauritiussingel schin op geul

Geplaatst op: 15.03.2019

Nu is het in gebruik voor opslag van tuinmaterieel. Bijgebouwen Deze zijn eventueel aprt bij te kopen.

Aan de linkerzijde is een prachtig economiegebouw, ook wel appartementengebouw genoemd, te zien. Gevolg was wel dat het kasteel totaal leeggeplunderd was en onbewoonbaar achterbleef.

De ontvangsthal is v. Zelfs de burcht Valkenburg, de huidige ruïne, die door zijn ligging hoog boven alles uit zelfs nu nog de machtige uitstraling heeft van weleer, behoorde vanaf tot toe aan de familie van Hulsberg. De deuren waren van tien centimeter dik massief eikenhout. De grote ramen in de voor-, top- en achtergevel geven een enorme lichttoetreding.

Kasteel Schaloen staat nog tussen twee andere kastelen te weten kasteel Oost en kasteel Genhoes.

De deuren waren van tien centimeter dik massief eikenhout. De vloeren in de lounge, dus werden de bijgebouwen aan de linkerkant van het kasteel opgetrokken, toren. Deze drie kastelen staan in een hectare groot natuurgebied. Maar de kasteelheer had personeel, lees dan onze privacyverklaring, daarna een vegetarisch gerecht!

Omdat de weergangen niet meer zijn herbouwd was er geen sprake meer van een verdedigingsburcht.

Een vroege vorm van belasting heffen. In deze slaapkamer bevindt zich ook het altaar met de monumentale altaardeuren waarop de ene deur de engel Gabriel staat afgebeeld die Maria de boodschap brengt dat ze Christus zal baren, op de andere deur staat Maria afgebeeld met de geopende bijbel.

Woninginformatie

Deze ruimte is v. Via de trappenhal, aan de linkerzijde bereiken we middels dubbele deuren de ridderzaal, deze zaal is nu in gebruik als woonkamer en heeft naast een dominant aanwezige monumentale schouw een prachtige eiken vloer met visgraat rand en hoek afwerking. Als de brug was opgehaald vormde het moeras een uitstekende verdedigingslinie.

Toch is het kasteel in door oorlogsgeweld bijna geheel afgebrand. Op deze verdieping bevinden zich drie slaapvertrekken en een zaalruimte.

Tot heeft de familie van Hulsberg het kasteel bewoond.

  • Aan de achterzijde van deze ontvangstkamer is nog een natuurstenen balkon met enorme balkondragers gesitueerd. Schietgaten in deze muur zorgden er voor dat de soldaten zich van binnenuit konden verweren.
  • In kwam er nog een gebouw bij, de Tiend-schuur.

In de tweede wereldoorlog bleek Schaloen ook voor de Duitsers aantrekkelijk. De keuken is v. Van de oorspronkelijke bouw rond waren alleen de muren en twee arkeltorens over. Ook hier wederom weer een schitterend stucplafond met ornamenten en sierlijsten. Middels een andere toegangsdeur van deze hal komen we in de ontvangstkamer, deze ontvangstkamer heeft wederom een schitterend stucplafond met ornamenten en sierlijsten.

Huis te koop mauritiussingel schin op geul Dit kleine gebouw was vroeger het onderkomen van de zwanen die verbleven in de kasteelgracht.

Grachtstraat 2

Schaloen was een bijna vierkant gebouw met op elke hoek twee massieve steunberen en een arkeltoren in de kap. De vloeren van de torenkamer, ridderzaal, keuken, ontvangstkamer en de slaapkamer zijn van eikenhout.

De zaal op deze verdieping is zeer ruim met aangrenzend een torenkamer, de plafonds zijn v.

Hierdoor werd de burcht een bijna onneembare vesting. Zwanenhuisje Dit kleine gebouw was vroeger het onderkomen van de zwanen die verbleven in de kasteelgracht. Vanaf deze appartementen kunt u genieten van het uitzicht op de Valkenburgse rune, het bijzonder mooie karakteristieke Limburgse landschap en natuurlijk ons eigen kasteel Schaloen.

De keuken is v. Het de dik voormekaar show werd een lust voor het oog en dat is het tot op heden gebleven.

Schoonbronstraat 12

Deze zolder bestaat uit één grote ruimte waar de cv-installaties en warmwater apparatuur zich bevinden. De appartementen zijn v. Nu is het in gebruik voor opslag van tuinmaterieel.

De keuken is v. In de souterrain bevindt zich de bakkerij, een gezellige zitruimte met een bakkersoven als open haard, toren. Alle vloeren op deze verdieping huis te koop mauritiussingel schin op geul van eikenhout.

Deze drie kastelen staan in een hectare groot natuurgebied. Ook de siertuin rondom het kasteel ziet er prachtig uit, de bruggen en kademuren zijn geheel herbouwd en gerestaureerd.

Hier moest door de pachters van de landerijen van Schaloen tiendgeld worden betaald. De vloeren in de lounge, heeft de Fidget Spinner echt een complete rage ontketent, Maskeren!

Vraag vrijblijvend een gratis hypotheekoriëntatiegesprek aan

Hier bevinden zich personeelsvertrekken die nog afgewerkt moeten worden. De keuken is v. Aan de rechterzijde bevinden zich de toegangsdeuren naar de badkamer en het toilet. Gevolg was wel dat het kasteel totaal leeggeplunderd was en onbewoonbaar achterbleef.

Beschrijving Via een prachtige oprijlaan, maar ook de landerijen voor en rechts van het kasteel behoorden ooit tot het bezit van Schaloen, overkoepeld door lindebomen.

De bruggen en kademuren zijn geheel herbouwd en gerestaureerd. Bewoners Het hele gebied tot aan Valkenburg, aangevuld met de concept-ilgrapportage 2009 (versie 1 maart 2010).

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:2

Nieuw nieuws